Avui faràs pa, Jordi Morera 1


  • Títol: Avui faràs pa1072_avui-faras-pa-jpg
  • Autor: Jordi Morera
  • Idioma: Català i castellà (Hoy harás pan)
  • Any de publicació: 2014
  • Editorial: Ara llibres
  • Preu: 18,95€

Si voleu ser un forner Jedi o regalar un llibre bàsic en català, aquest llibre és per vosaltres. A més passareu una bona estona, perquè en Jordi Morera té un gran sentit de l’humor i sap com plasmar-lo en paper. Ara bé, no us penseu que pel fet de ser divertit, aquest no és un llibre seriós, perquè ho és. Tot el que explica en Jordi és fruit de la seva experiència com a forner pota negra del forn l’Espiga d’Or de Vilanova i la Geltrú. En Jordi no amaga res i entra en conceptes i mètodes que al principi poden resultar avançats. La seva virtut és presentar-los de manera entenedora.

Es tracta d’un llibre adreçat a novells, però amb diferents nivells de coneixements que el lector pot anar assolint, fins arribar a ser forner Jedi, el super nivell! Hi podem trobar descripcions d’ingredients i processos i més de 40 receptes que van des del pa de pagès tradicional, fins a pans amb farines integrals i massa mare.

El que m’agrada menys del llibre és que no hi ha fotografies, només il·lustracions que, tot i estar prou ben fetes, no són el mateix que una fotografia on t’explica el procès. També em sembla que el preu podria estar més ajustat. Tanmateix és un bon llibre i la relació qualitat/preu és bona.

A més a més, hi podem trobar una connexió amb el nostre altre llibre imprescindible, ja que en Jordi comparteix una recepta de l’Iban.

No obstant, per mi és un llibre imprescindible, pel nivell del que explica, pel sentit de l’humor i perquè em sembla el més reeixit si vols regalar un llibre bàsic en català perquè aquest amic/ga o familiar perdi la por i no siguis sempre tu el que porta el pa als sopars.

Una recepta: la massa multiús per a coca i pizza. Tres paraules: Coca de forner.  Ben aviat, a panificant!

Vols llegir més ressenyes? O veure els altres llibres imprescindibles?


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

One thought on “Avui faràs pa, Jordi Morera