Pan Casero, Ibán Yarza


pan casero

  • Títol: Pan Casero
  • Autor: Ibán Yarza
  • Idioma: Castellà
  • Any de publicació: 2013
  • Editorial: Larousse
  • Preu: 15€

 

Si voleu regalar un llibre de pa a algú que comença, aquest és EL llibre. Està escrit per l’Iban Yarza, panarra màxim i divulgador del pa i hi ha buidat tota la seva experiència i coneixements. Llegir el llibre és sentir-lo parlar a ell en un dels seus cursos i tot està cuidat al màxim detall. Les fotografies són també de l’Iban, i veureu que no ha utilitzat res que no tingueu a casa. Les receptes estan totes provades amb èxit i veureu que no es tracta només de donar-nos un llistat d’ingredients i unes instruccions, sinó que cada recepta està pensada per ensenyar-nos tècniques, mètodes i convidar-nos a anar més enllà i fer les nostres pròpies variacions panarres.

A més a més podreu llegir una primera part detallada on explica tots els elements bàsics de la panificació casolana, fins i tot la temuda massa mare. Està pensat per gent que comença, però si sou panarres més avançats, veureu que també hi ha coses per vosaltres, ja que el llibre està molt ben escalat. Des d’un pa sense amassar per novells fins a masses enriquides més complexes, tot hi cap a Pan Casero. La meva còpia està plena de post it, i quan el vaig comprar ja en coneixia moltes receptes gràcies als cursos que fa l’autor. Però sempre hi ha un detall o un altre que t’aporten idees noves.

En darrer lloc tenim una darrera secció on l’Iban visita forns i ens presenta forners que estimen el seu ofici. Em sembla una idea fantàstica, ja que com tots sabeu ara mateix hi ha un debat sobre el pa i la seva qualitat. Saber que hi ha forners que lluiten per mantenir les tradicions i oferir un producte de qualitat és molt bo. I a més, comparteixen receptes! Hi trobareu coneguts, fins i tot l’autor de l’altre llibre imprescindible.

A sobre, és un dels millors llibres en relació qualitat/preu, ja que val 15€ i està ple de fotografies a tot color.

Si només podeu tenir un llibre panarra a casa, aquest és el vostre llibre. Sense cap dubte. El més imprescindible dels imprescindibles.

Una recepta: Pa escaldat a l’estil de l’illa de Gotland. La vostra vida no serà igual després d’haver-lo fet. De debó.

Vols llegir més ressenyes? O veure els altres llibres imprescindibles?

 

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>