Llibres imprescindibles per panarresNormalment un fanàtic panarra sol tenir una bona secció de llibres a la seva biblioteca. Al principi l’oferta local no era gaire bona, i tots vam utilitzar amazon.uk de forma intensiva. De mica en mica l’oferta s’ha anat ampliant i avui en dia si aneu a qualsevol llibreria veureu que la secció dedicada al pa i als pastissos és enorme. La oferta és tan gran que de vegades costa decidir-se. En aquesta pàgina trobareu el que considerem la crême de la crême, els llibres imprescindibles tant a nivell bàsic com una mica més avançats.

També podeu consultar la llista de totes les ressenyes o bé només les de llibres en català.

PER COMENÇAR A FER PA:

N’hem escollit dos:

Pan Casero és el millor llibre sobre la panificació casolana. Està escrit per algú que també va començar al forn de casa seva i que s’ha convertit en un referent i un divulgador. Aquest llibre porta ja un munt d’edicions, i no és casualitat. A més el preu és imbatible. Avui faràs pa és la millor opció si busqueu un llibre en català. És un bon complement a Pan Casero perquè té un sentit de l’humor únic i està escrit per un forner professional que ha sabut entendre que els que fem pa a casa no som l’enemic a batre, sinó tot el contrari.

Amb aquests dos llibres podreu fer pans de primera i segurament us quedareu amb ganes de més!

PER PANARRES AVANÇATS:

Dos llibres més, en aquest cas dos grans clàssics (properament en podreu llegir les ressenyes):

 

llibres_avansats

El pan de Jeffrey Hamelman és segurament un dels millors llibres de panificació professional. Es tracta d’un llibre molt complert, que pot tirar enrere quan comences, que ho explica tot molt i molt bé. A més les receptes són fantàstiques. Libros con Miga va tenir la fantàstica iniciativa de traduir-lo, editar-lo a través dun verkami i portar l’autor de tour. Tots els que hi vam ser vam viure una gran experiència.

Hecho a mano de Dan Lepard. Aquest va ser el primer gran llibre que es va traduir, i curiosament ha estat el primer llibre de molta gent. És un llibre especial, però el viatge per Europa a través dels seus pans no deixa indiferent.